dimarts, 14 de desembre del 2010

Barcelona World Race 2010


La Barcelona World Race ja és aquí.


La segona edició d'un dels reptes esportius més exigents i interessants és a menys de disset dies d'iniciar-se. Tot i que la sortida serà el proper 31 de desembre a les 12 am GMT -una del migdia hora local-, aquest dissabte 18 (el mateix dia del derbi local de futbol) s'inaugura el village de la regata al Moll Barcelona World Race (Passeig Joan de Borbó/Moll de pescadors, Port de Barcelona) amb una extensa programació d'actes per seguir la regata.



La BWR, organitzada per la Fundació per la Navegació Oceànica, és una competició única: una regata volta al món a dos sense escales i sense assistència. Els quinze equips participants (sis més que a la primera edició) afrontaran en els seus IMOCA 60 un recorregut de 25000 milles nàutiques circumnavegant el planeta d'oest a est deixant a babord els caps de Bona Esperança, Leeuwin i Hornos, i deixar l'Antàrtida a estribord; travessar per les portes naturals dels estrets de Gibraltar i Cook així com respectar les portes de seguretat o de gel definides per l'organització.



L'any 2007 la sortida fou tota una festa ciutadana on Barcelona tornava a obrir-se a la mar i salpar amb les divuit persones que eren dispossades a fer història. Com ens mostra la fotografia de Jean-Marie Liot. No podem oblidar com la ciutat havia sigut seu dels Jocs de la XXV Olimpíada l'any 1992, com havia acollit The Race l'any 2000, o havia celebrat la Festa del Mar dins del Fòrum de les Cultures 2004; tot això era un brou de cultiu perquè nasqués una competició tan especial i màgica com és la BWR.




No podem obviar la tradició marinera de la ciutat de Barcelona (41,23ºN i 2,11E), aquella capital de la Confederació Catalano-Aragonesa que fou una de les ciutats més importants de la Mediterrània, la mar que ha sigut bressol de tantes cultures, i que entre altres fites podríem destacar la constitució del Consolat de Mar. Podríem però, per citar una dada més actual, pensar que el Port de Barcelona és un dels més importants d'Europa i del món; així com els més de 130 anys d'història del Reial Club Nàutic de Barcelona.




Com en l'anterior edició el servei de Programes Educatius del Consorci El Far ha preparat un meravellós Programa Educatiu per seguir la regata des de les escoles i instituts. Per a més informació podeu seguir l'enllaç o adreçar-vos a programaeducatiu@barcelonaworldrace.org.




És per això que la ciutat de Barcelona ha de sentir-se orgullosa d'albergar un esdeveniment ingent com la Barcelona World Race.