dijous, 7 de gener del 2010

Carrer del Pintor Tapiró

Avui la Magda Revetllat inicia els comentaris respecte els carrers de la nostra ciutat de Barcelona.





Al barri de Les Corts, al límit de Barcelona i molt a prop del camp del Barça, el petit carrer dedicat al pintor Josep Tapiró es recorre tot just en cinc minuts. En ell conviuen casetes unifamiliars amb alguns blocs de pisos, un petit jardí privat, un altre de públic, una zona de jocs infantils al costat de bancs de fusta, palmeres farcides de nius de xafarderes cotorres i restaurants que exhalen la seva alenada de menjar casolà cada vegada que algú obre la porta.



Aixecant la mirada, la muntanya i el cel i els núvols que planen devers la ciutat en aquesta tarda d'hivern.




En el barrio de Les Corts, en el límite de Barcelona y muy cerca del campo del Barça, la pequeña calle dedicada al pintor Josep Tapiró se recorre en apenas cinco minutos. En ella conviven casitas unifamiliares con altos bloques de pisos, un pequeño jardín privado, otro público, una zona de juegos para niños al lado de bancos de madera, palmeras repletas de nidos de chismosas cotorras y restaurantes que sueltan su aliento de comida casera cada vez que alguien abre la puerta.

Alzando la mirada, la montaña y el cielo y las nubes que se ciernen sobre la ciudad en esta tarde de invierno.


***

Les fotografies que il·lustren el text estan realitzades per la pròpia Magda Revetllat.

Per si voleu més informació dels carrers sempre podeu visitar el Nomenclàtor de Barcelona. Al respecte del carrer d'avui diu:

Nom: Pintor Tapiró, Carrer del
Descripció: Josep Tapiró i Baró (Reus, Baix Camp 1836 - Tànger 1913). Pintor, íntim amic de Marià Fortuny. Fou guardonat en nombroses exposicions.
Noms anteriors: Tapiró

Des d'aquesta humil bitàcola, a l'espera d'una retrospectiva seva, o una exposició dels genis catalans contemporanis, destaquem la seva obra Dona de Tànger que avui en dia es troba al Dahesh Museum of Art.



P.S.: Us recomanem les dues pàgines de la Magda: Conte'm un conte i Una imagen y unas palabras.

P.S.II: La imatge del quadre està copiada de la pròpia pàgina del museu (aquí).